Kesä, kärpäset ja työ!

Miltä näyttää kesä pätkä-/keikkatyötä tekevän silmin, tai yrittäjän? Entä jos  työsuhde onkin pidempi, mutta lomaa ei ole vielä ennättänyt kertyä?

Legendaarista, mutta totta, Suomen kesä on ainutlaatuinen. Sitä odotetaan koko pitkä sekä pimeä kausi ja sitten kun se kesä saapuu, niin monilla sen kruunaa pitkä loma.

Kaikilla siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, jotkut ovat omasta halustaan kesän töissä ja lomailevat sitten joskus myöhemmin, toiset tekee töitä silloin kun niitä on tarjolla, toisille taasen palkallista lomaa ei ole vielä ennättänyt kertyä. Miten siinä sitten kaiken työn keskellä nautitaan kesästä?

Itselleni ainakin on tärkeää rikkoa kesällä rutiineja. Tehdä jotain sellaista, mitä ei yleensä “normi”aikaan tule tehtyä. Lähteä nauttimaan kesäilloista, vaikka aamulla koittaakin työpäivä. Onneksi unta ei tarvitse yhtään niin paljon kuin talvisaikaan. Käydä kesken työpäivän jäätelöllä ja päivän päätteeksi uimassa. Herätä aamulla aikaisin mennäkseen nauttimaan maauimalan tunnelmasta ennen töitä. Lukea sähköpostit suosikkikahvilan terassilla. Lyhentää työpäiviä aina kun siihen on mahdollisuus. Käydä lounaalla vähän jossain muuallakin, kuin työpaikkaruokalassa. Nauttia siitä, että moni toimisto hiljenee heinäkuussa, joten voi hyvällä omalla tunnolla höllentää myös työtahtia, sillä sähköposteihin saat useimmiten vastauksen; “olen lomalla, palaan….”. Joten mitäpä sitä turhaan hötkyilemään. Työn ja kesän yhdistäminen vaatii vähän luovuutta ja kirstävän pipon heittämistä hattuhyllylle.  Elämä on tässä ja nyt, sekä kesä. Olipa siinä työpäivä tai ei.

Miksipä et siis tekisi jotain normista poikkevampaa kesän kunniaksi? Ainakaan ei toinna aikaa käyttää harmitteluun miksi toiset lomailee ja toise ei. Siinä jos missä, menee aika totaalisen hukkaan.

Että ei muuta kuin naama auringolle ja nautitaan niin kesästä, kuin töistä!

Ja muuten, poikkea meille toimistolle, vien sinut ostarille jätskille.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uusimmat artikkelit:

Ilmoituksia ei löytynyt.